020 - 515 9 515

Alles weten over de autobrief 2.0?

Sta sterker met XpertHR

Alle benodigde HR-informatie op één plek

  • Blijf op de hoogte van de "autobrief 2"
  • De auto van de zaak in de praktijk
  • Wetgevingskalender & tijdslijn ingang wijzigingen
  • Gebruik de praktische voorbeelddocumenten
  • Zekerheid dat u het juiste antwoord vindt op uw HR-vraag
test

Maak kennis met XpertHR, de HR Antwoordbank

Autobrief II : gevolg voor HR?

De nieuwe Autobrief schetst hoe het kabinet van 2017 tot en met 2020 de autobelastingen eenvoudiger wil maken gericht op een stabiele stroom aan belastinginkomsten en met meer meer milieuwinst.

Hoe gaan de plannen eruit zien?

Voor de bijtelling wil Wiebes naar een eenvoudige regeling, en uiteindelijk wil hij terug naar 2 bijtellingspercentages.
Voor alle auto’s wordt dat 22%, met als enige uitzondering de volledig elektrische auto. Die volledig elektrische auto behoudt zijn bijtelling van 4%. Dat laatste wordt afgetopt op € 50.000, daarboven is het 22%, tenzij de volledig elektrische auto op waterstof rijdt, dan geldt het maximum weer niet. Een forse vereenvoudiging. De wijziging wordt in 2017 in gang gezet en pas in 2019 zijn de bijtellingspercentages een feit.

De MRB gaat omlaag, met 2%. Sterk vervuilende diesels (en dat gaat gelden voor personenauto’s en daarnaast voor bestelauto’s die ouder zijn dan 12 jaar) gaan vanaf 2019 fors meer MRB betalen. Deze maatregel is bedoeld om de eigenaren van alle diesels zonder roetfilter deze nu toch echt in te laten bouwen.

De BPM wordt stapsgewijs verlaagd tot 2020 met 12%. De toelichting zegt dat hiermee trucs bij de invoer tegen te gaan. Natuurlijk zal Europese concurrentie (lees: het kopen in Duitsland en vervolgens importeren)  ook een rol spelen.

Voor meer informatie, vraag een offerte aan

Wat zeggen klanten over XpertHR?

Monique SchutteHR-directeur Simac

'Dankzij XpertHR werkt onze afdeling nog efficiënter. We besparen een hoop tijd en geld'.

Willem van KlaverenEigenaar landbouwbedrijf Van Klaveren

'Mijn bedrijf is te klein om een HR-manager aan te nemen. Met XpertHR kan ik zelf eenvoudig mijn personeelszaken regelen.'

Geurt Jan van de HeetkampFind administratie en advies B.V.

'Met XpertHR hebben we één bron en één verhaal richting onze klanten.'