020 - 515 9 515

Duurzame Inzetbaarheid

 

Wat is duurzame inzetbaarheid?

Duurzame inzetbaarheid is een heel ruim begrip. Het omvat onder meer de fysieke en geestelijke gezondheid van de medewerker, zijn vitaliteit of levenskracht, zijn kennis en kunde, zijn talenten en zijn mentaliteit. Nu mensen steeds ouder worden moeten ze langer doorwerken en later met pensioen gaan, dat is een logische gevolgtrekking want anders wordt het te duur.

Maar nog altijd geven de statistieken aan dat 50+ers die werkloos worden nog altijd moeilijk aan een nieuwe baan komen en dat kost de samenleving veel geld. Niet alleen de overheid, maar ook bedrijven zullen dus aan de slag moeten om een duurzaam inzetbaarheidsbeleid te ontwikkelen, maar vooral ook in de praktijk te brengen.

XpertHR heeft voor u vier praktijkcases bij elkaar gevoegd. Deze kunt u gratis downloaden door het onderstaande formulier in te vullen.

Download gratis de whitepaper - Praktijkcases Duurzame Inzetbaarheid & Vitaliteit

XpertHR heeft vier praktijkvoorbeelden voor u op een rij gezet. Auteur Jolan Douwes heeft vier HR Professionals van diverse organisaties geïnterviewd die uitblinken met hun maatregelen.