Flexibele werknemer
Oproepkrachten, of flexibele werknemers, worden in principe alleen betaald voor daadwerkelijk gewerkte uren. Klinkt simpel, toch zijn er een hoop regels verbonden aan het werken met oproepkrachten. In XpertHR lees je alles over flexibele werknemers.
Sinds 2020 ultrakorte opzegtermijn voor oproepkrachten
De regels voor oproepkrachten zijn sinds 1 januari 2020 ingrijpend veranderd. Eén van wijzigingen is de ultrakorte opzegtermijn voor oproepovereenkomsten.
Is jouw organisatie nu meer of minder flexibel? (WAB)
Het doel van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) is het verkleinen van de kloof tussen vaste en flexibele arbeidscontracten. Enerzijds door het bieden van meer zekerheid aan werknemers met een flexibel contract en tegelijkertijd werkgevers meer mogelijkheden bieden om…
Ook interessant
Een nieuwe HR-strategie: 2020-2025
Welke HR-strategie sluit het best aan bij de ambities, het potentieel en de omvang van het personeelsbestand? Tijd om met een meerjarenstrategie aan de slag te gaan en dit agenda-item af te vinken!
Lees verderJurisprudentie: Uitbetalen overuren: urenregistratie werknemer leidend?
Een medewerker in een slagerij vordert uitbetaling van ruim 1000 overuren. Hij heeft keurig een urenregistratie bijgehouden in zijn agenda. De werkgever heeft geen uren geregistreerd en zegt dat de werknemer minder overuren heeft gemaakt. Hoeveel overuren moet de werkgever van de rechter uitbetalen?
Lees verder7 redenen waarom culturele diversiteit op de werkvloer belangrijk is
Ook HR kan niet om de maatschappelijke- en politieke aandacht voor diversiteit en inclusiviteit heen. Die aandacht leidt er ook toe dat het CBS vanaf 1 juli regelmatig gegevens over diversiteit in sectoren gaat publiceren. Hierbij redenen van Rijksoverheid waarom culturele diversiteit op de werkvloe…
Lees verderIn XpertHR vind je
- Checklists
- Praktijkvoorbeelden
- Praktijkvragen
- Rekentools
- Stappenplannen
- Voorbeelddocumenten