020 - 515 9 515

Alles weten over de hervorming ontslagrecht?

Sta sterker met XpertHR

Alle benodigde HR-informatie op één plek

  • Blijf op de hoogte van de "Wet Werk & Zekerheid"
  • De hervorming flex- & ontslagrecht in de praktijk
  • Wetgevingskalender & tijdslijn ingang wijzigingen
  • Gebruik de praktische voorbeelddocumenten
  • Zekerheid dat u het juiste antwoord vindt op uw HR-vraag
test

Maak kennis met XpertHR, de HR Antwoordbank

Is uw HR-organisatie Wwz proof?

Als gevolg van de Wet Werk en zekerheid (Wwz) is het ontslagrecht per 1 juli 2015 ingrijpend gewijzigd. Eén van de belangrijkste kenmerken van het nieuwe ontslagstelsel is dat een werkgever bij ontslag niet meer mag kiezen tussen UWV en kantonrechter. Ook zijn werkgevers een vaste transitievergoeding verschuldigd bij bepaalde gevallen van ontslag. De ketenregeling wordt gewijzigd en een nieuwe wijze van ontslag wordt geïntroduceerd: de opzegging met schriftelijke instemming van de werknemer.

Om de wijzigingen te verwerken moet u uw standaarddocumenten aanpassen, enkele nieuwe documenten in huis halen, uw processen herinrichten, leidinggevenden informeren en cao’s nalopen op afwijkingsmogelijkheden. Uit de benchmark blijkt dat lang nog alle HR-organisaties alle wijzigingen heeft doorgevoerd. Hoe staat uw HR-organisatie ervoor?  Check hier in hoeverre uw HR-organisatie WWZ proof is.

Start de Wwz-check

Whitepapers van XpertHR over de Wet Werk & Zekerheid

De Wet Werk & Zekerheid is de grootste hervorming van het ontslagrecht sinds de Tweede Wereld Oorlog. Daarnaast bestaat de wet uit twee delen, de hervorming van het Flexrecht en de hervorming van het ontslagrecht, dat per 1 juli 2015 in is gegaan. Binnen de kennisbank XpertHR zijn vele documenten te vinden met verdiepende vakinformatie inclusief diverse tools, voorbeelddocumenten, stappenplannen & praktijkvragen. Zoals over de aanzegvergoeding, het concurrentiebeding en het proeftijdbeding.

Download de whitepapers:

 

Meer onderwerpen

Screenshot_animatie_xperthr

Wat is de XpertHR | Antwoordbank?

Met XpertHR vindt u snel een betrouwbaar antwoord op al uw HR-vragen. XpertHR optimaliseert uw werkproces met arbeidsrechtelijke informatie, betaalbaar juridisch advies, praktische tools, praktijkcases, checklists en nog veel meer. Alles wat u moet weten op één plek.

Bekijk de XpertHR | Antwoordbank animatie voor een korte introductie of bekijk de product pagina voor meer informatie. 

Bekijk alle producten van XpertHR

Download een Whitepaper

Benieuwd naar een kennisdocument van XpertHR? Download gratis de whitepaper omtrent het onderwerp belonen. Zo kunt u direct aan de slag met het beloningsbeleid.

Hoe kunnen we met beloning een aantrekkelijke werkgever blijven en zorgen we er tegelijkertijd voor dat de loonkostenontwikkeling verantwoord blijft en niet ten koste gaat van aanvaardbare bedrijfsresultaten.

Toch liever een gratis whitepaper over een ander onderwerp? Bekijk hier welke kennisdocumenten u nog meer kunt downloaden.

Direct aanmelden

Wat zeggen klanten over XpertHR?

Monique SchutteHR-directeur Simac

'Dankzij XpertHR werkt onze afdeling nog efficiënter. We besparen een hoop tijd en geld'.

Willem van KlaverenEigenaar landbouwbedrijf Van Klaveren

'Mijn bedrijf is te klein om een HR-manager aan te nemen. Met XpertHR kan ik zelf eenvoudig mijn personeelszaken regelen.'

Geurt Jan van de HeetkampFind administratie en advies B.V.

'Met XpertHR hebben we één bron en één verhaal richting onze klanten.'