Ontslag en transitievergoeding
Misschien wel het minst leuke onderdeel waar je als HR mee te maken hebt: ontslag. Maar als je het doet, wil je het goed doen en op basis van de juiste informatie. XpertHR helpt je bij al je vragen over ontslag. Of het nu gaat om ontslag op staande voet, bedrijfseconomisch ontslag of ontslag door disfunctioneren, verwijtbaar handelen of een verstoorde arbeidsrelatie. En ook voor al je vragen over de transitievergoeding kan je bij ons terecht.
Geldt ontslag op staande voet nog na afslaan vaststellingsovereenkomst?
Geldt ontslag op staande voet nog na afslaan van een vaststellingsovereenkomst? Lees hier het antwoord op deze HR-vraag aan de hand van een praktijkcase.
3x ontslag op staande voet om diefstal van geringe waarde?
Een plastic tasje van drie cent meenemen vond de rechter onlangs geen reden voor ontslag op staande voet, net als personeelskorting gebruiken voor je familie. Maar de eigen klantenkaart scannen voor extra kortingcoupons was wel reden genoeg. Wanneer is er…
Ook interessant
Do’s & don’ts bij ontslag op staande voet
Wat als je een medewerker door een voorval geen dag langer in dienst kunt houden? Om jou als HR-professional te allen tijde goed voor te bereiden op zulke situaties, zetten wij de do’s en don’ts bij ontslag op staande voet op een rij.
Lees verderAfspiegelen, wat is dat?
Waar mag je wel en niet naar vragen bij de ziekmelding van een medewerker? Aan de ene kant heb je recht op informatie over de ziekte van een werknemer, aan de andere kant heb je te maken met een aantal privacyregels bij ziekmeldingen. Hierbij is soms sprake van een spanningsveld.
Lees verderGeldt ontslag op staande voet nog na afslaan vaststellingsovereenkomst?
Geldt ontslag op staande voet nog na afslaan van een vaststellingsovereenkomst? Lees hier het antwoord op deze HR-vraag aan de hand van een praktijkcase.
Lees verderIn XpertHR vind je
- Checklists
- Praktijkvoorbeelden
- Praktijkvragen
- Rekentools
- Stappenplannen
- Voorbeelddocumenten