020 - 515 9 515

Welke verplichtingen horen bij Wet verbetering poortwachter?

Sta sterker met XpertHR

Alle benodigde HR-informatie op één plek

  • Zekerheid dat u het juiste antwoord vindt op één plek
  • Maak gebruik van de XpertHR checklist poortwachter
  • Bekijk het plan van aanpak re-integratie
test

Wet verbetering poortwachter

Wet verbetering poortwachter

In een controlevoorschrift of een verzuimprotocol kunnen de noodzakelijke procedures bij ziekteverzuim worden vastgelegd. Het is vooral belangrijk om te weten of er een groot risico op langdurig verzuim is. Als dit het geval is, moeten alle partijen snel actie ondernemen. De Wet verbetering poortwachter stelt op dit punt belangrijke eisen aan werkgever, werknemer en arbodienstverlener(s). Download hier de poortwachtertool

Op basis van de Wet verbetering poortwachter hebben werkgever en werknemer diverse verplichtingen, zoals de plicht om passend werk aan te bieden en aan te nemen. Voldoen werkgever en werknemer hier niet aan dan kan dit ertoe leiden dat de werkgever langer het loon van de zieke werknemer moet doorbetalen. Ook wordt de kans groter dat een werknemer arbeidsongeschikt blijft en uiteindelijk een uitkering moet aanvragen.

Download de checklist

Wat vinden onze klanten

Monique SchutteHR-directeur Simac

'Dankzij XpertHR werkt onze afdeling nog efficiënter. We besparen een hoop tijd en geld'.

Christiaan van den VlekkertAdviseur P&O, Mee Samen

“Voor ons is XpertHR een compleet portal met de meest recente informatie en handige voorbeeld documentatie. De jaarlijkse kosten heb je er zo uit! Ik gebruik het vooral om arbeidsjuridische zaken te lezen.”

Jurgen van de NieuwenhuyzenHR manager at Felua-Groep

“XpertHR onderscheidt zich op drie onderdelen: uitgebreide en actuele info, praktische toepasbaarheid en zeer gebruiksvriendelijk.”