020 - 515 9 515

Bent u klaar voor de WWZ?

Check of uw organisatie al Wwz-proof is!

Doe de wwz-check, gemaakt door de experts van XpertHR en kom erachter of uw organisatie al klaar is voor de wwz wijzigingen die per 1 juli 2015 van kracht zijn gegaan.

  • Gratis check gemaakt door de experts van XpertHR
  • U ontvangt naast het resultaat van uw test uitgebreide informatie met uitleg van de vragen
  • Het invullen van de WWZ check duurt ongeveer 5 minuten
test

Is uw HR-organisatie Wwz proof?

Als gevolg van de Wet Werk en zekerheid (Wwz) is het ontslagrecht per 1 juli 2015 ingrijpend gewijzigd. Eén van de belangrijkste kenmerken van het nieuwe ontslagstelsel is dat een werkgever bij ontslag niet meer mag kiezen tussen UWV en kantonrechter. Ook zijn werkgevers een vaste transitievergoeding verschuldigd bij bepaalde gevallen van ontslag. De ketenregeling wordt gewijzigd en een nieuwe wijze van ontslag wordt geïntroduceerd: de opzegging met schriftelijke instemming van de werknemer.

Om de wijzigingen te verwerken moet u uw standaarddocumenten aanpassen, enkele nieuwe documenten in huis halen, uw processen herinrichten, leidinggevenden informeren en cao’s nalopen op afwijkingsmogelijkheden. Uit de benchmark blijkt dat lang nog alle HR-organisaties alle wijzigingen heeft doorgevoerd. Hoe staat uw HR-organisatie ervoor?  Check hier in hoeverre uw HR-organisatie WWZ proof is.

Start de WWZ Check

Wat is XpertHR?

Screenshot_animatie_xperthr

Wat is de XpertHR | Antwoordbank?

Met XpertHR vindt u snel een betrouwbaar antwoord op al uw HR-vragen. XpertHR optimaliseert uw werkproces met arbeidsrechtelijke informatie, betaalbaar juridisch advies, praktische tools, praktijkcases, checklists en nog veel meer. Alles wat u moet weten op één plek.

Bekijk de XpertHR | Antwoordbank animatie voor een korte introductie of bekijk de product pagina voor meer informatie. 

Bekijk de producten van XpertHR

Wat zeggen onze klanten over XpertHR?

Monique SchutteHR-directeur Simac

'Dankzij XpertHR werkt onze afdeling nog efficiënter. We besparen een hoop tijd en geld'.

Willem van KlaverenEigenaar landbouwbedrijf Van Klaveren

'Mijn bedrijf is te klein om een HR-manager aan te nemen. Met XpertHR kan ik zelf eenvoudig mijn personeelszaken regelen.'

Geurt Jan van de HeetkampFind administratie en advies B.V.

'Met XpertHR hebben we één bron en één verhaal richting onze klanten.'