020 - 515 9 515

Waar vind ik informatie over ziekte & verzuim?

Sta sterker met XpertHR

Alle benodigde HR informatie op een plek. Compleet, actueel & betrouwbaar.

test

Maak kennis met XpertHR, de HR antwoordbank

Screenshot_animatie_xperthr

Wat is de XpertHR | Antwoordbank?

Met XpertHR vindt u snel een betrouwbaar antwoord op al uw HR-vragen. XpertHR optimaliseert uw werkproces met arbeidsrechtelijke informatie, betaalbaar juridisch advies, praktische tools, praktijkcases, checklists en nog veel meer. Alles wat u moet weten op één plek.

Bekijk de XpertHR | Antwoordbank animatie voor een korte introductie of bekijk de product pagina voor meer informatie. 

Bekijk de producten van XpertHR

Download de whitepaper

XpertHR Poortwachtertool

Als een werknemer voor langere tijd uitvalt wegens gezondheidsproblemen, komt er heel wat op de werkgever af. Volgens de Wet verbetering poortwachter moet hij aan een groot aantal verplichtingen voldoen. Met deze checklist wordt de werkgever op weg geholpen door er voor te zorgen dat hij geen belangrijke zaken vergeet. De XpertHR Poortwachtertool heeft de vorm van een kalender waarin de werkgever steeds de verrichte activiteiten kan afvinken.

Download hier de XpertHR Poortwachtertool.

Download de Poortwachterstool

Ziekte en verzuim

Arbeidsomstandigheden

De Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet) verplicht werkgevers om gestructureerd aandacht te besteden aan de arbeidsomstandigheden in hun bedrijf. Werken onder omstandigheden die rekening houden met de veiligheid, de gezondheid en het welzijn van de werknemers, is voordelig voor zowel werknemers als de werkgever. Gezonde en veilige arbeidsomstandigheden leiden vaak tot een laag ziekteverzuim en vermindert de kans op arbeidsongeschiktheid.

Een veel omvattend onderwerp in de verdiepende kennisbank XpertHR, met xpertise documenten over: aansprakelijkheid werkgever en werknemer,bedrijfshulpverlening BHV, bedrijfsmaatschappelijk werk, belastende factoren op de werkplek waaronder bijvoorbeeld psychosociale belasting. Maar ook hoe om te gaan met conflicten op de werkvloer, pesten op het werk en Rouwverwerking op de werkvloer.

Daarnaast valt ook het het thema Arbo onder deze contentsectie. Hierin kunt u o.a. zoek informatie op in de arbocatalogus, verdiep u in arbomanagementsystemen of leer meer over de rol van de arbodienst bij re-integratie of hoe u een Risico-inventarisatie en -evaluatie plan opstelt en uitvoert.

Aangevuld met praktijkvragen, stappenplannen, uitspraken, praktijkvoorbeelden en voorbeelddocumenten.

Vraag een online demonstratie aan

Wat zeggen klanten over XpertHR?

Monique SchutteHR-directeur Simac

'Dankzij XpertHR werkt onze afdeling nog efficiënter. We besparen een hoop tijd en geld'.

Willem van KlaverenEigenaar landbouwbedrijf Van Klaveren

'Mijn bedrijf is te klein om een HR-manager aan te nemen. Met XpertHR kan ik zelf eenvoudig mijn personeelszaken regelen.'

Geurt Jan van de HeetkampFind administratie en advies B.V.

'Met XpertHR hebben we één bron en één verhaal richting onze klanten.'