020 - 515 9 515

Wat zijn de veranderingen in de zorgsector?

Sta sterker met XpertHR

Alle benodigde HR-informatie op één plek

  • Zekerheid dat u het juiste antwoord vindt op uw HR-vraag
  • Gebruik de praktische voorbeeldbepaling
  • Houd de veranderingen in de zorgsector scherp in de gaten
test

“XpertHR onderscheidt zich op drie onderdelen: uitgebreide en actuele info, praktische toepasbaarheid en zeer gebruiksvriendelijk.”

- Jurgen van de Nieuwenhuyzen, HR manager at Felua-Groep

Actualiteiten in de zorg

Nachtwerken is schadelijk voor het menselijk lichaam

De wetenschap heeft verschillende aanwijzingen gevonden waaruit blijft dat nachtwerken schadelijk is. Toch ontkomen de werknemers in de zorg er niet aan de nachtdiensten. Wel kunnen de HR professionals in de zorg de schade beperken voor de werknemers. Dit kunnen zij doen door het huidige HR beleid aan te passen. Erik Jan van Dalen, bedrijfskundig HRM'er, en Neurofysiloog dr. Tom de Boer geven advies welke onderwerpen u mee kunt nemen in het HR beleid. Lees hier het advies. 

Ziekte & verzuimpreventie in de zorgsector

Ongeveer de helft van alle werknemers verzuimt gedurende een jaar minstens een keer met een gemiddelde duur van 16 werkdagen. De kosten voor een zieke medewerker kunnen oplopen tot €410,- per dag.

Vooral de zorgsector heeft een hoog verzuimpercentage, namelijk 4,8%. Hoe kunnen HR professionals ervoor zorgen dat het verzuim van de werknemers zo laag mogelijk wordt gehouden? XpertHR helpt de zorginstellingen graag op weg.

Wat kan HR doen tegen ziekteverzuim?

Ziekteverzuim, een thema dat ook vele zorginstellingen bezig houdt. Logisch ook, want ziekteverzuim kost geld. Niet alleen moet het loon van een zieke werknemer al dan niet gedeeltelijk doorbetaald worden, ook moet vaak een vervanger ingezet worden en kost de re-integratie van de zieke werknemer geld. Waar moeten zorginstellingen rekening mee houden wanneer een werknemer zich ziek meldt en hoe zorgen zij ervoor dat het verzuim van de werknemers zo laag mogelijk wordt gehouden? XpertHR helpt de zorginstellingen graag op weg. Bekijk de whitepaper voor meer informatie over ziekte en verzuimpreventie in de zorgsector.

“Voor ons is XpertHR een compleet portal met de meest recente informatie en handige voorbeeld documentatie. De jaarlijkse kosten heb je er zo uit! Ik gebruik het vooral om arbeidsjuridische zaken te lezen.”

- Christiaan van den Vlekkert, Adviseur P&O, Mee Samen

Wet- en regelgeving

Hoe kan de zorgsector voldoen aan de participatiewet?

De participatiewet is bedoeld om het aantal banen te creëren dat is vastgesteld aan de hand van het groeischema. Voor de zorgsector betekent dit dat er 125.000 banen gecreëerd moeten worden. Lukt dit niet, dan kan er een boete opgelegd worden van €5.000.- per niet ingevulde arbeidsplaats.

Een manier om meer banen te creëren is om eenvoudige taken te laten uitvoeren door mensen met een arbeidsbeperking. Hierdoor ontstaan nieuwe functies. Het voordeel hiervan is dat het (hoger) geschoolde personeel zich kan richten op het werk waar hij/zij voor is opgeleid. Een voorbeeld van een nieuwe functie is afdelingsassistent. 

Bekijk de whitepaper voor meer mogelijkheden die de participatiewet biedt. 

 

Meer informatie

Kan XpertHR iets voor uw organisatie betekenen? Om deze vraag te beantwoorden gaat Thomas graag met u in gesprek. Tijdens dit vrijblijvende gesprek krijgt u een product demonstratie en kunt u direct zelf kijken welke documenten er allemaal aanwezig zijn in de online omgeving. Klik hier om u aan te melden.